Новини

Фонд на фондовете партнира в провеждането на 2-та Високотехнологична среща за Черно море

Регистрациите са събитието са отворени

10.07.2024

На 16 октомври 2024 г. в София ще се проведе второто издание на Високотехнологичната среща за Черно море (THS4BS), финансирана по H2020 BRIDGEBS. Фонд на фондовете е институцонален партньор на този важен форум, базиран на научни изследвания и фокусиран върху цифровизацията във водния сектор и Индустрия 4.0.

Събитието отново ще събере иноватори в синята икономика от Черноморския регион и извън него, за да насърчи диалога между експертите в индустрията, академичните среди, изследователските организации, инвеститори, политици и гражданско общество.

Надграждайки първите резултати на BRIDGE-BS, както и приноса на местните и регионалните заинтересовани страни, събитието ще представи бизнес идеи, подкрепени от Black Sea Accelerator, с дискусии по темите за възобновяема морска енергия, устойчива аквакултура, сини биотехнологии, зелени и цифрови пристанища, яхтинг, кръгова икономика, мониторинг на околната среда и морска сигурност.

В програмата са предвидени и интерактивни сесии, които да улеснят контактите с партньори и инвеститори и да дадат възможност за представяне на бизнес идеи и проекти.

За да се увеличат максимално синергиите с други свързани проекти в Черно море, второто издание на HTS4BS на 16 октомври се организиран последователно с форума Horizon Europe Sustainable Blue - регионален семинар за Черноморско икономическо партньорство (SBEP), който ще се проведе на 17 октомври на същото място - ден след Високотелхонологичната среща за Черно море.

Освен институционален партньор на форума, Фонд на фондовете ще подкрепи и организацията на изложбената част, в която партньори от региона да могат да обменят знания и възможности за общи дейности. Събитието ще се проведе в Международно бизнес училище, София.

Регистрациите за THS4BS вече са отворени. Заявете своето участие през формата ТУК.

До 20 юли се приемат и заявки за програмата BLACK SEA ACCELERATOR - BSE, съвместно насърчаван и управляван от проектите BRIDGE-BS и DOORS. Акселераторът е всеобхватна инициатива, предназначена да насърчи развитието на иновативни проекти за синя икономика, насочени към устойчив растеж в Черноморския регион. BSA предлага набор от целеви дейности, включително обучителни сесии, семинари и експертни дискусии, всички насочени към подкрепа на иноваторите в синята икономика. Избраните участници получават безплатна помощ за разширяване на своите бизнес идеи и достъп до ценни възможности за финансиране и инвестиции. Заинтересовани компании и екипи могат да кандидатстват през сайта тук: https://bridgeblacksea.org/index.php/black-sea-accelerator/