Новини

Виктория Христова ще говори за инвестициите в подкрепа на бизнеса и развитието на предприемачеството по време на най-големия финансов форум у нас - Financial Summit 2024 на Капитал

20.03.2024

Какви са бъдещите тенденции във финансовата индустрия, къде Европа може да потърси потенциал за растеж на икономиката си и как се отразяват на сектора технологии като изкуствен интелект и блокчейн - това са част от темите, които тази година ще бъдат на фокус в програмата на финансовия форум Financial Summit: Investment, Technology, Innovation, организиран от “Капитал”. Събитието ще се състои на 26 март в Grand Hotel Millenium и участници на сцената и в залата отново ще бъдат финансисти, мениджъри на компании от различни сектори, представители на фондове за рискови инвестиции, стартъпи, регулатори, европейски институции и държавни организации.

Фонд на фондовете ще бъде част от програмата на форума с участие на изпълнителния ни директор Виктория Христова, която ще се включи в панела “Инвестиционни възможности в подкрепа на бизнеса и предприемаческата екосистема”. Панелисти ще бъдат също Мартин Гиков, заместник-министър, Министерство на иновациите и растежа; Христо Стоянов, мениджър мандат, ЕИФ; Коста Йорданов, изпълнителен директор и заместник-председател на Съвета на директорите, Бианор; Евтим Чесновски, съдружник, Integral Venture Partners и Росен Иванов, управляващ партньор, Black Peak Capital, който ще модерира дискусията. 

Сред основните теми на Financial Summit тази година са: рисковете за финтех индустрията; адаптирането на финансовите услуги към бързо променящите се очаквания на потребителите чрез отворено банкиране и нови бизнес модели; технологичните иновации във финансовия сектор, включително все по-доминиращото присъствие на изкуствения интелект; какво трябва да знаем за новия европейски портфейл за цифрова самоличност и др. Освен лекции и дискусии, част от програмата тази година е и представянето на успешни бизнес казуси от компании като Банка ДСК, Групама, Viber, Telelink Business Services, Payhawk и др. На Financial Summit е предвидена и сесия за блокчейн технологиите и криптовалутите, включително интелигентни криптостратегии. 

Още за форума, програмата и всички лектори, може да намерите тук.