Новини

Фонд на фондовете представи инструменти за градско развитие и подкрепа на инвеститори на форум на МИР и БАИ

21.02.2024

Българската агенция за инвестиции (БАИ) и Министерството на иновациите и растежа (МИР) обединиха експертиза в провеждането на форум по темата „Привличане на инвестиции и финансиране – възможности за общините“. Събитието се състоя днес в София Тех Парк и представи информация за привличането на инвеститори у нас и възможностите за финансиране на проекти, които целят развитие на регионите. Бяха споделени успешни практики на сътрудничество с общини и индустриални зони, както и работещи подходи за насърчаване на иновациите и инвестициите във всички сектори на икономиката.

Събитието беше открито от министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева. Във форума участваха още Мила Ненова, изпълнителен директор на БАИ, която представи насърчителните мерки, които държавата отпуска в подкрепа на бизнеса, както и инж. Дочка Василева, директор „Проектна информация и финансиране“ във Фонд на Фондовете, която разказа за инструментите на Дружеството в подкрепа на проекти за градско развитие и такива, достъпни за компании и потенциални инвеститори. 

 

В програмата се включиха още Пламен Панчев, изпълнителен директор на Тракия икономическа зона; Иван Церовски, изпълнителен директор на Българска банка за развитие; Радослав Ризов, главен директор на главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към МИР и др. 

 

 

Снимки: Министерство на иновациите и растежа