Новини

Първо за годината „Менторско кафе с Фонд на фондовете“ в УНСС

22.01.2024

Фонд на фондовете проведе „Менторско кафе" със Стартъп хъба към Междууниверситетски център за развитие на кариерата и студентите на Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Срещите се организират за втора поредна година и имат за цел да предоставят на бъдещите млади предприемачи възможност да получат експертно мнение за иновативните си идеи и насоки как да ги реализират.

Гост-ментор беше инж. Дочка Василева, ръководител отдел „Проектна информация и финансиране“ на ФнФ заедно с Ивайло Иванов, директор на Founder Institute Eastern Europe.

На „Менторско кафе с Фонда на фондовете“ присъстващите получиха отговори на въпроси, възникващи при реализирането на стартъп проекти: какви са първите стъпки, как да направят бизнес план, какъв екип е нужен и как да го сформират, кои са подходящите източниците на финансиране, как да работят с инвеститори и др. Ивайло Иванов представи работата на Founder Institute - най-голямата мрежа в света за превръщане на идеи в привличащи инвестиции стартъпи, която е подкрепила над 7000 компании в повече от 200 града и 6 континента. Той разказа за 15-седмичната акселераторска програма на организацията и посъветва студентите при реализирането на нова идея да са сигурни, че имат уменията, времето и всички други необходими ресурси да я придвижат от стартиращо начинание до успешно налагащ се продукт или услуга.

Инж. Дочка Василева сподели със студентите идеята на Фонд на Фондовете за организирането на хакатон за иновативни идеи в екологията. Тя покани студентите на УНСС да се включат активно при старт на инициативата, както и да продължават да идват на менторските кафета, особено когато имат идея за бизнес и се нуждаят от съвет за реализирането й или привличането на инвестиция.

„Менторско кафе с Фонда на фондовете“ в УНСС се провежда всяка втора седмица на месеца с партньорството на Стартъп хъба към Междууниверситетския център за развитие на кариерата на университета. Всички студенти от УНСС, както и младежи от други висши учебни заведения, са добре дошли да потърсят консултация за своите бизнес идеи в рамките на срещите.