Новини

Фондът на фондовете подписа Меморандум за сътрудничество със Софийския университет „Св. Климент Охридски“

В рамките на инициативата се предвижда и провеждането на „Национален конкурс за най-добър младежки старт-ъп за 2022 г.“

19.04.2022

Фондът на фондовете (ФнФ) и Софийският университет „Св. Климент Охридски“ (СУ) подписаха Меморандум за сътрудничество.

На официално събитие в Ректората на СУ присъстваха министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, Мартин Гиков (изпълнителен директор и председател на Съвета нa директорите на ФнФ), Камен Славов (член на Съвета на директорите на ФнФ), проф. Анастас Герджиков (ректор на СУ), доц. д-р Атанас Георгиев (декан на Стопанския факултет на СУ) и други официални гости.

Меморандумът предвижда да обедини усилията на двете институции в посока на съвместно сътрудничество в следните основни насоки:

  • научната и практическа дейност в областта на интелектуалната собственост и трансфера на технологии, включително в творческите и културните индустрии, в съответствие със сферата на дейност на всяка от тях;
  • подкрепа на студентите от СУ във връзка със стартиране на собствен бизнес, осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие чрез съвместни инициативи, подпомагане качеството на обучението им и др.;
  • различни съвместни инициативи с цел обучения, създаване на платформи за сътрудничество с други университети и трети страни в сфери от взаимен интерес, засилване на международното сътрудничество с държави от региона.

Меморандумът ще допринесе за развитието на ефективен обмен на знания и идеи между академичната област, бизнеса и държавните институции.

По време на събитието беше обявен и Национален конкурс за най-добър младежки старт-ъп за 2022 г., за който в хода на неговото развитие ще бъде предоставена по-детайла информация.