Новини

Владимир Данаилов вече е и изпълнителен директор на Фонда на фондовете

Той ще ръководи дружеството заедно с Александър Георгиев

25.06.2020

Освен член на Управителния съвет, Владимир Данаилов вече е и изпълнителен директор на Фонда на фондовете (ФнФ). Данаилов заема мястото на Светослава Георгиева, която напусна дружеството.

Владимир Данаилов ще ръководи оперативно ФнФ заедно със заместник-председателя на УС Александър Георгиев, който е изпълнителен директор на фонда от май 2019 г.

Данаилов има бакалавърска степен по "Индустриален мениджмънт" от Техническия университет – София, както и магистърска диплома по "Бизнес администрация" от Американския университет в България. Той  има  богат опит в публичния и частния сектор в страната и в чужбина. От 2016 г. оглавява Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ). На тази позиция той успява да ускори икономическото развитие на София и да повиши интереса на международни партньори и инвеститори към българската столица. По негово време са изградени  партньорства с европейски градове като Виена и Лондон,  София е представена на множество международни събития. Резултатите на СОАПИ в този период дават основание в Столична община да се създаде ново направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие'', чието управление Данаилов поема в качеството му на заместник-кмет от началото на 2020 г.