Новини и анализи

Мартин Дановски представи финансовите инструменти насочени към бизнеса по време на "Седмицата на предприемачеството в Габрово".

Половината ресурс на ФнФ за този програмен период 2014-2020 ще бъде на разположение на предприемачите от следващата година.

20.10.2017

На 19ти Октомври 2017г., Председателят на Управителния съвет на Фонда на фондовете (ФнФ) - Мартин Дановски взе участие в „Седмицата на предприемачеството в Габрово“, съвместно със заместник министър-председателят Томислав Дончев, основателят на „Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев и други участници.

Специален акцент в събитието бе панелът „Диалог с бизнеса“, по време на който Г-н Дановски презентира възможностите за получаване на финансиране чрез ФнФ. Той представи финансовите инструменти насочени към бизнеса по четирите оперативни програми, с които ФнФ има подписани споразумения за управление на финансови инструменти: Оперативна програма (ОП) „Иновации и Конкурентоспособност“, ОП „Региони в растеж“, ОП „Човешки ресурси“, ОП „Околна среда“ за този програмен период 2014-2020.

Г-н Дановски отговори на поставените от бизнеса въпроси, сред които работата на банките с финансовите инструменти, кандидатстването за финансиране по четирите Оперативни програми, критериите при оценяване на проекти с бонус точки, патентоването на изобретения и иновации на фирмите и възможностите за стартиращи предприемачи.